Bruiloft Kostas & Inge - Kasteel Maurick Vught

15/06/2022
Kostas en Inge zijn afgelopen 15 juni getrouwd op het prachtige Kasteel Maurick. Ik was hier al wel eens vaker geweest voor shoots, maar nog nooit voor een bruidsreportage dus deze datum stond ook voor mij al heel lang te shinen in mijn agenda.Want zeg nou zelf, hoe gaaf is het om een bruiloft op dit mooie kasteel te mogen vastleggen? En dan ook nog eens de gehele dag van aankleedmoment tot aan het feest, alles op 1 locatie. Super fijn is dat voor een fotograaf, het geeft veel rust in de planning om niet steeds van de ene naar de andere plek te moeten rijden. Voor Kostas en Inge een bewuste keuze, want Kostas komt oorspronkelijk uit Griekenland en zijn familie kwam allemaal over voor de bruiloft. Dan is het natuurlijk erg fijn om op dezelfde locatie te verblijven en daar ook te overnachten.

Na me eerst nog een keer aan het geweldige kasteel vergaapt te hebben bij aankomst, mocht ik me daarna naar boven begeven waar de bruid met haar moeder en zussen een aparte kamer had. De naast gelegen kamer was voor de bruidegom die al gezellig met de mannelijke daggasten aan de koffie zat en leuke conversaties had. Zoals dat bij de Grieken gaat, praten met veel handgebaren...vol passie de dag doorspreken. Voor mij super makkelijk deze kamers naast elkaar, want zo kon ik steeds heen en weer om de momenten vast te leggen. Tegen 12 uur kwam collega Sophie ook assisteren, zodat we een groot deel van de dag verder samen hebben vastgelegd. Dat extra paar handen kwam nu ook goed uit, want zo kon ik bij het aankleedmoment van Inge blijven en kon Sophie de momenten met de familie van Kostas vastleggen die net op hetzelfde moment arriveerden. Een drukke bedoening dus in de Herenkamer!

Blog / K&I 2 Blog / K&I 1

Blog / K&I 3 Blog / K&I 4

Blog / KI1 Blog / KI2

In de kamer van de dames was visagiste Inge inmiddels druk bezig, waarna de jurk aangetrokken mocht worden. Altijd een bijzonder moment als je door in dit geval je zus in je mooie jurk wordt geholpen. Door de geweldige raampartij van de locatie konden we ook hier hele mooie plaatjes schieten, zo mooi met het licht en tegenlicht!

Blog / KI3 Blog / KI4

Blog / KI4 Blog / KI6

Blog / KI7 Blog / KI8

Blog / KI9 Blog / KI10

Blog / KI11 Blog / KI12

Na de goedkeurende blik van Inge's moeder was het tijd om naar buiten te gaan waar de ceremonie in de tuin zou plaatsvinden. Inge werd door haar moeder weggegeven en nadat Kostas een traantje weg pinkte bij het zien van zijn mooie bruid, werd een kaars aangestoken voor Inge's vader.

Blog / KI13

Blog / KI14 Blog / KI15

Blog / KI16 Blog / KI17 

Blog / KI18 Blog / KI18

Geloften naar elkaar uitspreken maakt de ceremonie altijd heel bijzonder. Zeker omdat Kostas deze speciaal in het Nederlands deed voor Inge, terwijl ze normaal gesproken meestal Engels spreken onderling. Hoe mooi!

Blog / KI19 Blog / KI20

Blog / KI20 Blog / KI21

Blog / KI22 Blog / KI22

Na het ja-woord en het wisselen van de ringen was het tijd om de taart aan te snijden met aansluitend de reportage in de tuin van Kasteel Maurick.

Blog / KI23 Blog / KI24

En dan hebben we natuurlijk nog de 3e hoofdpersoon van de dag...meet Frits! Frits is de Berner Sennen van het bruidspaar en had een bijzondere taak voor de dag. Hij mocht namelijk de ringen brengen. Tijdens de ceremonie was Frits aan de wandel en zag hij een leuk meerkoetje in de vijver. Gelukkig was deze fotografe oplettend en kon zij voorkomen dat Frits met ringen en al in de vijver plonsde. Gelukkig buiten het zicht van het bruidspaar haha. Toen het tijd werd voor Frits om de ringen te brengen, was het zo overenthousiast dat daar wel geteld nul foto's van zijn, zo snel kwam hij aanrennen. Gelukkig deed hij met shoot keurig zijn best ;-)

Blog / KI25 Blog / KI26

Blog / KI27 Blog / KI28

Blog / KI28 Blog / KI29

Blog / KI30 Blog / KI31

Blog / KI32 Blog / KI33

Na een overheerlijk diner konden we ook nog even een golden hour moment meepakken. Aangezien het half juni was moesten we dus best heel lang wachten, maar 5 à 10 minuten even weg van je feest en je hebt nog iets speciaals aan je reportage toe te voegen.

Blog / KI33 Blog / KI34

Blog / KI35 Blog / KI36

Na de openingsdans werd natuurlijk ook wel het bekende schoenenspel gespeeld waarbij bruid en bruidegom zoveel mogelijk vragen goed moeten beantwoorden. Gegarandeerd goed voor hilarische foto's.

Blog / KI37 Blog / KI38

Blog / KI39 Blog / KI40

Na een geweldige dans van alle dames op de muziek van Bruno Mars, wilde ik natuurlijk wel in stijl afsluiten. Het was tenslotte niet voor niets een half-Griekse bruiloft...de sirtaki!

Ook van Kostas en Inge mocht ik een geweldige review ontvangen. Zo waardevol als bruidsparen dit met je willen delen!

" Jantine is bij onze bruiloft aanwezig geweest als fotograaf. Bij het eerste gesprek kregen we direct een goed gevoel. Het is met Jantine fijn praten en ze kwam met hele goede tips waar wij nog niet aan gedacht hadden. We konden daarnaast duidelijk aangeven wat onze voorkeur was.
Op de dag zelf was Jantine rustig en geduldig. We hebben geen moment stress ervaren. Daarnaast hebben we op geen enkel moment het gevoel gehad dat we mee moesten denken over de foto's, ze zorgde voor alles en maakte het voor ons zorgeloos.
We zouden Jantine zeker aanraden!"